wp4c2d2a90.png

© 2007 Peters Muziek Instrumenten

 

wpe714c4a1.png

Made by CosCom

wp5533b116.gif
wpd6751111.png

wp1e28dd58.png

wp58825bb5.png

wpec34c75d.png

wp5ee10500.png

wp858eadf6_0f.jpg
wpa26c041b.png
wp82895c0f.png

 

* Basbesnaring

 

* Boeken

wp5533b116.gif
wp71fafd9e.png
wpc5724379.png

Het mechaniek van een vleugel of een piano is voor een deel opgebouwd uit gestandaardiseerde onderdelen. Die onderdelen zijn helaas  alleen voor het betreffende merk standaard. Bijna ieder merk heeft zo zijn eigen variaties zodat het uitwisselen van onderdelen vaak niet kan. Hoe ouder de instrumenten zijn hoe groter de variatie in de onderdelen onderling.

Ook dat zorgt voor extra werk en dus voor meer kosten.

 

De manier waarop het instrument verzorgd is bepaalt ook in welke staat het de jaren overleefd heeft. Een instrument dat jarenlang in een koud vertrek heeft gestaan en nooit uitgestoft is of onderhouden, loopt grote kans op houtworm en motvraat. Deze schade ruïneert een instrument gewoonlijk en maakt een reparatie of restauratie extreem duur.

 

Hoe u het instrument gebruikt bepaalt voor een deel ook de wijze waarop het gerepareerd of gerestaureerd wordt. Een door een professional veel bespeeld instrument moet na reparatie of restauratie aan andere eisen voldoen dan het instrument waarvan de klep slechts op feestjes en partijen open gaat.

 

Vervolgens kunt u ook nog overwegen om in plaats van een reparatie of restauratie een nieuw instrument te kopen. Vaak neemt men voetstoots aan dat de huidige instrumenten de warmte missen die men aan de de oude Duits hoge piano toeschreef. Maar ook de nieuwe instrumenten hebben een fraaie warme klank, als ze maar goed geïntoneerd zijn. Intoneren is een vakgebied waar niet iedere reparateur even goed in is. Velen proberen er daarom onderuit te komen, gevolg is dan dat de klant met een veel te luid en te grof klinkend instrument wordt opgezadeld. Op zo’n instrument speel je niet fijn.

 

Een reparatie of restauratie is een vertrouwenskwestie. Informeer daarom vooraf goed bij wie u de opdracht wil onderbrengen.

 

OVER REPARATIES EN RESTAURATIES